Az 1930-as évektől kezdve (H. W. Heinrich) már foglalkoztatta a szakembereket a balesetek természete, statisztikája. Ismert és jelentett balesetek analízise során Frank E. Bird, Jr. 1969-ben megerősítette a korábbi eredményeket. Minden halálos balesetre 10 súlyos (maradandó életvitel változást okozó), 30 enyhe sérüléssel járó baleset, és 600 majdnem baleset esett. 

Tovább!

 A biztonság nem a balesetek hiánya. A biztonság a folyamatainkban, szabályrendszerünkben és módszereinkben lévő védelmek összessége. A cél, hogy megakadályozzuk a hibák beteljesülését.>Az emberek esendők, és még a legjobbak is hibáznak. ...és a legjobb embereink éppen most követnek el hibákat munka közben... (Todd Conklin)

Tovább!

A few years ago I had an interesting experience which demonstrates how powerful our subconscious decision making is.  Ever since our first child was born, I’ve developed a heightened awareness about eliminating hazards around the house, especially about keeping sharp and hot objects well out of reach. 

Read More

We’ve recently been holding a series of safety culture workshops at manufacturing and logistics sites of a multinational client.  We would like to share some useful thoughts we can all learn from.

Read More

 Mire eljut egy szervezet oda, hogy szemléletformáló programokban gondolkodik, valószínűleg sok fejlesztési fázison keresztül ment már. Alapvető fontosságú, hogy az alábbi kérdésekre egyértelmű igennel tudjon válaszolni a menedzsment, mielőtt egy ilyen programba belevág.

Tovább!

Egyik ügyfelünknél, egy multinacionális vállalatnál, egy több telephelyre kiterjedő, biztonsági kultúra fejlesztését célzó tudatossági tréningsorozatot tartunk. Ennek tanulságait szeretnénk megosztani.

Read More