ERGONÓMIA

Az ergonómiai jellegű sérülések egyre gyakrabban fordulnak elő, illetve az ismeretek bővülésével egyre több sérülés esetében lehet ergonómiai jellegű kockázatokra visszavezetni azokat. A tömeggyártás, az irodai munka magában hordozza az ergonómiai problémák sokaságát, melyeket ha elhanyagolják, a dolgozók egészségi állapota romlik, és ez a vállalatok számára is egyre jelentősebb profitcsökkenést eredményez (csökkent teljesítőképesség, monotóniából adódó teljesítmény csökkenés vagy érdektelenség, betegszabadság növekedése, helyettesítés költségei, diagnosztizált betegségek kezelésének és biztosítás fizetésének költségei, perek költségei).

Amiben segíthetünk: projektek, tanácsadás, coaching

Vállalatunk átfogó, részletes ergonómiai elemzéseket készít tapasztalt szakértők segítségével. Az általános kockázatértékelés elveit követve, az egyes veszélyek meghatározása után, valószínűséget rendelünk minden veszélyhez. Azt is áttekintjük, hogy jelenleg milyen, a kockázatot csökkentő intézkedéseket vezettek már be. A kockázatok meghatározásához elengedhetetlen a tevékenységek megfigyelése, a munkát végző dolgozók, az ő vezetőik kikérdezése, és a balesetként vagy foglalkozás-egészségügyi megbetegedésként (fokozott expozícióként) feltárt esetek analízise, a foglalkozás-egészségügyi szolgálat tapasztalatainak megismerése. Minden, az elfogadhatónál magasabb szintű kockázat esetében akciókat javaslunk, melyeket partnereinkkel egyeztetünk a megvalósíthatóság figyelembe vétele miatt.
Partnereink saját fejlesztésű módszereinek használatára is nyitottak vagyunk. Ügyfeleink számára képzéseket is tartunk, amennyiben saját maguk akarják felmérni, fejleszteni és nyomonkövetni ergonómiai teljesítményüket!

A témakörrel kapcsolatban olvasson többet blogunkon!